Friday, 17 October 2008

Skarp profil


Agave, Kew Gardens, London

12 comments:

Fundera grönt said...

Aj, stack mig nyligen på en sån. Inte kul :)
Fin bild!

camellia said...

Aj då, ja, de tillhör definitivt kategorin "se men inte röra"...

Mariaberg said...

Agaven är urläcker på nära håll - skall se om jag får in min bild också- vet du att det är av en sort agave man gör Tequlia? Maria

camellia said...

Hej Maria, jag trodde det var en kaktus, men jag har säkert bara tänkt i min okunnighet tidigare att allt med taggar är kaktusar :-). Har iallafall just upptäckt dessa succulenter och blir mer och mer fascinerad, ju mer jag går riktigt nära. De finns i så många färger och former också. Jag har några nu i trädgården, får se om de överlever vintern!

Utblickaren said...

Hittade av en händelse din blogg och måste berömma dig för dina vackra bilder och initierade men samtidigt ödmjuka inlägg.

Anja said...

Ser riktigt läskigt ut!
Ang. lotten så kan jag ju alltid skicka fröer - utanför lottdragning.De går ju att skick i ett kuvert som ett vanligt brev.
Om du ser någon växt i min blogg som du är intresserad av så fråga mig - kanske har jag fröer just till den plantan!

mvh, Anja

karin-odlar-sin-trädgård said...

Vad kul att du hittade till min blogg så att jag hittade till din! Apropå plattläggning tror jag det är mycket enklare i UK än här i norra Sverige. Du behöver säkert inte gräva så djupt och inte heller isolera mot tjälen.
Att du orkar hålla igång två bloggar! Jag läste i den engelska också men hittade inte det inlägget från 29/9 där du i den svenska skrev om orden tomt och trädgård. Vilket ord tänkte du på som engelskans motsvarighet till tomt? (Jag tycker det var ett så intressant inlägg, jag är språklärare och lingvistnörd ;-)förutom att jag är trädgårdsentusiast.)

camellia said...

Anja, gulliga du, känn inte att du måste. Jag har dessutom inte varit något bra på att driva upp från frö – egentligen är det bara Basilika som jag lyckats med. Har ingen drivbänk eller växthus så jag tror de får för lite ljus i köksfönstret, de blir spinkiga slanor som ser ut att sträcka ihjäl sig. Men ditt erbjudande värmde!
kram på dig,
Camellia

camellia said...

Hej och välkommen Karin, jo, den engelska varianten av tomt eller trädgård kommer lite senare. Mina två versioner ligger lite i otakt (utom just nu när jag kör samma Kew-bilder/texter på båda). Men det var inte lätt, jag fick rådfråga min engelske kille och han fattade först inte vad jag menade (vilket ju underströk det jag skrev om). Till slut fick det bli "grounds", även om man skulle kunna säga "land" också.

Ninni said...

Genom "Fundera grönt" hittade jag hit till dig och blev fast...Jag ska fortsätta en stund till och återkommer med säkerhet!
Du har en jättefin blogg med vackra bilder!

Ingrid E said...

Vilka fina bilder du har! Hoppas att det kommer fler från Kew för jag är nyfiken.
Förmodar att du har stor chans att slippa frost? Här är den på G.

Annika Christensen said...

Vilken trevlig och spännande blogg det här var?
Fina bilder du visar och ditt uterum är ju helt bedårande.
Ha det gott och lycka till med spaden. Du kan ju ser hur långt jag kommit hos mig.
Ha det gott
Annika