Monday, 20 October 2008

Diskreta höstfärgerSom ni kanske redan misstänkt besökte jag Kew Gardens i London i förra veckan. Jag såg till att välja en dag då vädret skulle vara till sin fördel. BBC hävdade bestämt att måndagen skulle bli regnig på sydkusten (där jag bor) men att London kunde räkna med solsken och behaglig temperatur. Följaktligen åkte jag sagda dag från min hemstad, badande i sol och nitton grader varmt, och ju närmare London jag kom, desto molnigare och mörkare blev det. Det ska sägas att solen i korthet tittade fram lite senare. När jag satt på tunnelbanan i London. Både på väg till Kew och tillbaka. Själva trädgården avnjöts däremot i duggregn och klassisk oktoberblåst. Jag hade tänkt plåta vackra höstlöv, men vinden, bristen på dagsljus (och det faktum att jag glömt stativet hemma) gjorde det omöjligt. Ni får tro mig på mitt ord, vi har vackert gula höstlöv här i England också. Under rådande väder fann jag mig föredra det tropiska klimatet i växthusen. Och se, är det inte en aningens höstliga nyanser i konturerna på denna Agave?

2 comments:

Anja said...

Hallå där bästa fru "engelsman";))!
Det var första gången jag hör att tropikerna har "höstliga nyanser.....";))!
Göteborgs botaniska trädgård bjuder också, som du vet, underbart variationsrika växtlighetszoner! det är tur för mig som bor här så att jag slipper att längta ihjäl mig på Kew Gardens!

mvh, Anja

Mariaberg said...

Jo, jo jo jag ser hösten den kommer smygande i ena hörnet. Så kan det gå ibland, idag fick jag inte med kamran ut heler men är evigt tacksam. Vi hamnade i en full hagelstorm när vi skulle gå hem med alla barn från dagis - jag blev genom blöt in på bara kroppen. (Bra att kamran inte var med) Mariaberg