Thursday, 26 March 2009

Blooming Friday – I för tunn vårjacka


Plommonträdet började spricka ut redan förra veckan. På några dagar var det lilla trädet prickigt i vitt. Jag älskar de intensiva ståndarna, förväntansfulla, ivriga, som kunde de inte sträcka sig nog ut mot vårluften och förhoppningen om passerande, yrvakna humlor. I dag när jag tittar ut, efter senaste dygnets skoningslösa vindar, är det som om hälften av blommorna har trillat av, grenarna nästan kala igen. Vårsol, vart tog du vägen?

Fler Blooming friday hos Katarina.

16 comments:

Tyra in Vaxholm said...

Så vackert i all sin enkelhet!

kram Tyra

Randi said...

Vårens absoluta vackraste tecken är just fruktträdens blomning.
Kram Randi

Roses and stuff said...

Jag älskar fruktträd som blommar! Din bild är väldigt vacker - varje liten enskild blomma är som ett konstverk. Och förhoppningsvis ger trädet massor av frukt i höst.
Trevlig helg!
Katarina

Ruben said...

Plommonträdets blomning tycker även jag är väldigt vacker, faktiskt vackrare än äppelträdets! Synd att du inte fick njuta längre än ett par dagar. Men du får glädjas att humlorna är på alerten! /Ruben

Lillebeth said...

Är det verkligen sant? Att plommonträdet blommar hos dig! Hoppas bin o humlor orkar pollinera.
Sagolikt fint!

camellia said...

Tyra, Randi, Ruben och Katarina, visst är de vackra, som små skulpturer. Lillebeth, ja, det är fantastiskt, men våren kommer i mars här, nåja lite bakslag blir det allt här också, men iallafall inte minusgrader och snö. Tänker på er alla där hemma i kalla Norden!

Gunilla said...

Otroligt, att fruktträden redan har börjat blomma hos dig.

Här lär det dröja.

Ha en jättefin helg

Gunilla

Vella said...

Underbar bild på illsöta blommor!
/Vella

HelenJ said...

Underbart med blommande fruktträd - den synen kan man verkligen längta efter. Och nu är det inte jättelångt borta för oss heller....
Hoppas du får lite frukt i år även om alla blommor trillat av - men kanske hann de pollineras först?
Ha en trevlig helg
/Helen

Kersti said...

Det är lätt hänt att man blir lurad av våren. Jag blir barnsligt förtjust när frukträden slår ut sina första blommor. Njuter och fotograferar. Tänker varje år att jag ska fest under körsbärsblommen, kanske i år att det blir av. Än känns den tiden avlägsen det blåser ishavsvindar men än har inga isbjörnar siktats på gatorna.

camellia said...

Vella, "illsöta" är ordet!

Helen, det är precis det jag är lite orolig för, hann dom?, humlor har jag sett, men inte precis i några större trupper.

Kersti, det är skönt att höra att Enskede än så länge är isbjörnsfritt ;-). Jag har en nkörsbär också, ett gammalt praktträd, men den har inte visat några blommor än (trots att den blommade mitt i mars första året vi bodde här). Våren är alltid en lurig rackare, men älskvärd, förstås.

Lotta said...

Fniss - ja, det är synd om oss här i kalla landet, uschlig snö föll i går och alla vårlökar tog paus i blomningen. Så vacker bild på blommorna! Åh vad jag längtar till vi är där.... Ha en trevlig helg 8`)

andré said...

Härligt med så tidig blomning, men vad trist när kylan slår tillbaka..!

The Intercontinental Gardener said...

Vilken vacker bild, Camellia, hur bär du dig åt egentligen? Här har vi också fullt med springblommor, från körsbär till kamelior och magnolior. Helt underbart, jag blir nästan yr!

Ingela said...

Åh, vad vackert, längtar efter körsbärsblommningen här hos oss. Päron går inte så bra i zon6.

Trevlig helg!
Ingela

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ said...

Fantastiskt, blommar trädet redan!!! Det ser jag verkligen fram emot att våra också ska göra. :o)
ha en härlig vecka,
Lydia