Monday, 8 December 2008

Bekännelse 3: En drömmareJag är en ostrukturerad perfektionist. Jag går och klämmer och ruvar på hur jag ska få till det. Visionerna ryttlar över trädgården – högtflygande, men till synes stillastående. Under tiden ompositionerar sig snårvindans trupper, maskrosorna går i boll – igen. Påbörjade projekt omvandlas till oavslutade projekt – avbrutna ansatser i rabatternas utkanter, i sin tur sakta återtagna av gräsmattan. Plantorna, de fantastiska plantorna, som jag inhandlade under tung påverkan av mättade fyrfärgsbilder, slokar i sina plastbyttor. Istället försjunker jag i ytterligare en inspirerande trädgårdsbok, pillar på Planen i datorn, besöker ännu en perfekt trädgård med inträdesavgift. Förförd, drömmande.

6 comments:

Glädjekällan said...

camellia..
visst är det skönt att drömma och utveckla sina planer, särskilt den här tiden på året men när den tidiga våren är här 'måste' du ut och gräva ;-)och plantera och känna lukten av nygrävd rabatt.
Själv är jag sådan att planen helst skall realiseras innan den är färdigtänkt och det är inte alltid så bra, men väldigt roligt. Vissa saker blir bra medan andra blir katastrof, men då är det ju inga murar jag bygger och tomten är inte så stor.
Ha det gott
Birgitta

Ruben said...

"Snårvindan opositionerar sina trupper och maskrosen går i boll". Ja, men mer poetiskt än så här kan det väl knappast bli. Du behöver helt klart ingen fysisk trädgård, du har ju förmågan att skapa en av poesi!! Den är ju dessutom garanterat underhållsfri, kan det bli bättre? /Ruben

Anja said...

Drömmande, ostrukturerad perfektionist. Hm. Fram med ordboken - den finsk-svenska - få se nu. Jep! Undrar om damen inte lider av något som kallas för "latmasken" ;))!
Nu gjorde jag ett försök att vara rolig;)) Hoppas det uppfattas så. Annars tycker jag att Birgitta lämnar handfasta och bra råd;))!

mvh, anja

camellia said...

Glädjekällan, Ruben och Anja! Jag hade stort nöje och intresse av era kommentarer. Ni har nog en skopa rätt allihopa!

Mariaberg said...

Hej igen,
Nu vill jag komentera dina inlägg. Jag är nog tvärtom jag provar och sedan visar det sig att jag måste göra om det. Men tycker det är viktigare att den kommer ner i jorden och sedan får man flytta om allt efter behov och idéer.
Vissa blommor triv med det andra blir inte så fina på ett tag. Men för mig är en trädgård alltid i förändring på ett eller annat sätt.
Flyttade själv till större hus för 1 1/2 år sedan och här har redan varit en del omflyttningar.

Visst innebär det väntan med trädgård, men samtidigt tycker jag man kan köpa en del större saker med en gång så att man kommer igång. Köp ett TRÄD inte en pinne.

Håller med Ruben - dock inte att en poesi trädgård är underhållningsfri där behövs ständigt nötas och stöttas på orden.
MB

Kersti said...

Jag blir ofta kvar i drömmen.Steget därifrån till handling tycks så oöverstigligt. Det där att man måste börja från början och inga genvägar finns tillgängliga. Ja det finns en anledning till att jag inte har någon trädgård värd namnet inser jag sorgset.