Thursday, 18 June 2009

Blooming Friday

Crème de Cassis
är en fransk svartvinbärslikör. Några droppar i ett glass vitt blir en kir. Denna Clematis Cassis är en skvätt mustig rödlila bland mina blommor, som ofta är vita. Se, knopparna slår inledningsvis ut till en sagoprins krona!

Trevlig midsommar!


Crème de Cassis is a French, blackcurrant flavoured liqeuer. A few drops in a glass of white wine makes a kir. This Clematis Cassis brings a dash of juicy reddish purple among my flowers, which are often white. Watch, the buds initially opens into a crown of a fairytale prince!


17 comments:

Arboarkticum said...

Som vanligt spot on med både bild och text! Ha en riktigt trevlig midsommar!

Randi said...

Läcker sekvens av en underbar klematis.
Önskar dig en riktigt skön Midsommar!

Karin A said...

Vilken härlig klematis och vacker färg! Trevlig midsommar!

Roses and stuff said...

En rikktig goding, med andra ord! Knoppen är helt bedårande - och blomman magnifik. Reser du en midsommarstång idag och bjuder in engelsmännen?
Glad midsommar!
Katarina

Anita said...

Kan tänka mig att det blir en skön "kir-blandning" i din rabatt med den vackra Crème de Cassis tillsammans med ljuva vita blomster. Här väntar jag på att mina klematis ska slå ut i blom. Ännu så länge är knopparna små, dom vill inte sticka ut huvudet i det kalla vädret som är här just nu. Men ... dom har lovat högtryck i nästa vecka. Då ska vi nog gå ut tillsammans, jag och mina klematis.

Ha en skön midsommar!
Anita

@nemonen said...

Clematis i sin allra bästa dräkt. Trevlig midsommar.

lareine said...

and i'm sure seeing your beautiful clematis cassis can make one's head spin (even without drinking wine:))... and your photos did justice to their beauty... they are TRULY WONDERFUL!

Carol said...

Enchanting! Love the photos and the flower. Happy Midsummer!

NinaVästerplana said...

Underbar clematis.... hur härdig är den tro?
Ha en go o gla midsommar
Nina

sweet bay said...

What a beautiful Clematis. I love the color.

HelenJ said...

Det är härligt att kunna följa från knopp till utslagen blomma - detn är inte alltid slutresultatet är det vackraste... Fast just den här är vacker i alla stadier.
Ha en trevlig helg!
/Helen

Tant Grön said...

Häromdagen när jag städade i ett skåp med burkar och flaskor hittade jag längst in en flaska med egentillverkad crème de cassis. Märkt 1999. När jag hällde ut den var den trögflytande och brunlila. Den hade mycket snyggare färg från början. Men snyggast av allt är dina clematis. Nu måste jag gå ut och kolla om min första clematisknopp har kommit någon vart!

Camillas Foto said...

Vacker!
Cassis är ett mycket vackert ord
Ha det bra
Kram

Camillas Foto said...

Haha, du måste komma hem till mig så ska jag ha snigelterapi med dig, du kommer att älska mina sniglar, jag lovar!
Kram

Kersti said...

Med en skvätt champagne blir det en Kir Royal, värdig en sådan skönhet. Det är inte lätt det där med orden. Ibland sätter de sig på tvären och ibland finns de inte alls. Jag går ut i sommaren och försöker strunta i dem. Det är inte så lätt som det är skrivet.
Om man tänker sig midsommar som sommarsolståndet så är det idag, Johannes döpares dag. jag tror jag ska ta mitt vinglas och vaka in den nya dagen.

Kersti said...

PS: Jag har en gång för länge sedan blivit bjuden på en Kir Royal av en av Frankrikes (då) rikaste män. En mycket speciell man och upplevelse. En historia att berätta...kanske. DS

AnnCharlotte said...

Såå fina bilder....