Thursday, 12 November 2009

Korvsjöar och stjärnhimlar / Water and StarsDet här är väderprognosen för de kommande dagarna.

Jag tror jag stannar här, framför världen på min datorskärm, inför världen inom mig. Jag skriver mycket, ibland med det mest livgivande flyt, som en älv (eller möjligen ett heavy rain). Ibland tar det ofrivilligt stopp, flödet går i bakspinn och tappar fart och riktning, som i kröken av ett meandrande vattendrag, den där biten som om några tusen år kommer att avknoppas och bilda en korvsjö och bli sitt eget innanhav. Geologiskt sett fascinerande, kreativt sett frustrerande.

Men det är antagligen ”bra för trädgården”, regnet, (det är det de säger här, mina nya landsmän om man blir lite för gnällig om vädret) Jag borde plantera om några plantor, till exempel Bergenian som blev vattensjuk redan förra vintern. Innan den drunknar.

Det är uppenbarligen måndag natt jag ska gå ut, passa på i uppehållet, betrakta stjärnhimlen och andas in oändligheten. Se min trädgård under Orion.


This is the weather forecast for the following days. I think I’ll stay here, in front of the world on my computer screen, within the world inside me. I write a lot.

Luckily, it’s ”good for the garden”. I really should be re-potting some plants, like the Bergenia which stood much to boggy already last winter. Before it drowns.

It’s clearly on Monday night I should step outside and breath in eternity. Watch my garden, under Orion.

15 comments:

Anja said...

Korvsjö låter opoetiskt - eller hur? Men om man bor som jag granne med hisnande raviner med korvsjöar i dalarna - ja, då får man en helt annan klang i ordet korvsjö.
Ang din kommentar om ditt skrivflöde - det tycks helt i sin ordning.
Lycka till!/Anja

Ruben said...

Regnet är nog INTE bra för trädgården. Inte just nu iallafall. Däremot lär man få mjukt hår av att tvätta detsamma i - just regnvatten! Bra va? Och använder du Sunsilk, om du nu råkar ha kvar någon flaska från anno dazumal, lär detta tända stjärnor i ditt hår - du behöver allstå bara titta i spegeln för att uppleva universum. No need gouing out!! Bra va? /Ruben

Camellia said...

Ja, Anja, finns det något mindre poetiskt än ordet korvsjö? Verkligheten är förstås en helt annan, jag avundas dig dina raviner!

Sunsilk, Ruben, du anar inte HUR anno dazumal det är.... Kanske ska prova att tvätta i regnvatten. De har ju samma benämning här på "skur" och "dusch"...

Arboarkticum said...

Åh, vilken text. Bra alltså! Att vara Camellia framför datorn med regnet trummande på fönstret och korvsjöar till inspiration låter faktiskt inte så dumt! Och vinka till Orion när du träffar honom - på de norduppländska himlavalvet ligger molnbankarna alltjämt täta.

Irene said...

Jag, som har en dotter i Glasgow, läser emellanåt brittiska väderleksprognoser och häpnar alltid åt att man skriver "chance of rain" - det låter så otroligt positivt.

Fast jag tolkar det som någon form av förträngelsemekanism - if you can't fight them, join them, ungefär.

Här i Skåne regnar det också, men i eftermiddags var det ljuvligt soligt, och då kunde man gå ut i trädgårde och plocka några av de sista rosorna. Små, tufsiga, lite lätt bedagade - men ändå rosor!

Kersti said...

En kopp te och varma tossor, en god bok och så kanske lite sommarbilder. Det låter som om det är det enda raka. Korvsjöar låter verkligen som något att passa sig för.

AnnCharlotte said...

Regn har vi också men inte i de "höga" temperaturerna :)
Regnet är väl inte enbart av ondo heller, det är ju väldigt mycket roligare att göra inomhussaker när det strilar därute....

Lillebeth said...

Jaha, ska man skratta eller gråta? Och så ditt underbara språk. Sitt du vid din dator, det blir bättre ute - sen, senare. Ska jag bräcka dig negativt? Du har i alla fall högre temperatur än jag! Ha det riktigt skönt och strunta i Bergenian. Eller?

Nutty Gnome said...

It's not actually raining here at the moment so I'm holding out a glimmer of hope that the forecasters might, just might, have got it wrong! ..... ever the optimist! :)

Camillas Foto said...

Det tar stopp här också ibland, orden sinar och bilderna vill inte ut, istället sitter de inne i mitt huvud och gör mig så trött, vädret gör inget för att hjälpa till iheller utan fortsätter med sitt gråa, kalla regnande.
Önskar dig en skön helg
Kram

Tant Grön said...

Korvsjö.... har aldrig hört ordet förr, jag är nog hemskt obildad i geologi, men det låter ju jättekul! Det råder nog brist på korvsjöar här i närheten, misstänker jag.
Lycka till med skrivandet. Själv sitter jag framför datorn iklädd yllekofta och förlorar mig i bilder från Egeiska havet från förra sommaren.
Kan du fixa lite uppehållsväder i Storbritannien till nästa helg är jag tacksam!

Ingela said...

Vädret med snöfall, snålblåst och fuktig kyla ger en fantastisk möjlighet att fokusera på skrivandet. Vilken fantastisk liknelse med den skrivande prosessen, är mitt uppe i den och har just nu fastnat på stranden i en krök men tar tag i problemet på måndag. Vad skriver du på/om?

Trevlig helg!
Ingela

Anita said...

Vet du vad, jag var i London mitt under din väderprognos. Fredag och lördag var verkligen heavy rain och på lördagen blåste det så jag fick minsann en gren i huvudet. Ingen större skada skedd dock (får tolkas hur som helst). Men söndagen var minsann allt annat än regning. Underbar blå himmel med bara lite ulltottar och vindstilla. Många timmars promenad i Londons parker och "the streets of London" blev det då.

oumbärliga ting said...

Hej du,
du har ett sånt vackert språk.
Som att landa i en annan värld då man hälsar på här!
MVH
/jk

Ruben said...

Tack för kommentaren! Den gode augustprisvinnare var dock mäkta stolt över att ha fånga tre kolibrier på samma bild. Jag säger bara bah!!! ;-) /Ruben