Tuesday, 21 February 2012

Bokpärla

Hittar i en av tidningsdrakarnas reafyndlistor denna lilla pärla, Trädgårdens rum av Christel Kvant och Heidi Palmgren. Jag håller verkligen med. Köp den innan den försvinner, nu dessutom till ett ännu mer överkomligt pris (jag tycker den var billig redan i ordinarie prisläget, för här får man mycket för pengarna). En underbar trädgårdsbok. Dels fylld av konkreta idéer och lösningar, men också ljuvligt författad; personlig, eftertänksam och vardagsfilosoferande. Fina bilder bjuds det dessutom på. Vad mer kan man önska av en trädgårdsbok? En av mina personliga absoluta favoriter i genren.

Och så inser jag att en av mina befintliga "blogg-tags" (alltså de teman man ger sina blogginlägg), "Föreställningar om en trädgård" är som gjuten för just den här boken. Det är i ett nötskal vad den handlar om.

3 comments:

Tant Grön said...

Hej där, jag tror bestämt att trädgårdsanden har vaknat ur sin vintersömn!
Den boken får man ju skaffa hem- och dessutom en senare av samma författare som handlar om träd. Perfekta böcker till det trädgårdsbibliotek som ska växa fram i mina nya bokhyllor (som än så länge inte ens är inköpta), vid vilka jag kan sjunka ner i den bekväma engelska fåtöljen (inte heller inköpt än, men man kan ju drömma...) med en stor kopp te.
Vad jag skulle säga var egentligen: kul att du håller liv i den motsträviga!

Sandra said...

jag håller med! det är en pärla i bokdjungeln! :)
plockade fram den igen för nån vecka sen och har suttit och bläddrat men hade tänkt läsa den igen också..kanske redan idag :)

Ha en skön onsdag
Sandra

Anita said...

Håller helt med! Den boken har funnits i min ägo i många år och jag hämtar väldigt ofta inspiration från den.

En riktigt skön fortsättning på helgen önskar jag dig!