Thursday, 25 February 2010

Blooming Friday: Pånyttfödelse!

Se, nu återuppstår de, de första vårblommorna! Fast, de ser mest tilltufsade ut, framtunga och en aningens krokiga. Men nu är det som det är, jag skyller på regnet, det ger sig inte. Inte är de så där magnifikt maffiga, som sig bör vid en avskedsföreställning. Egentligen hade jag nog föreställt mig en aningens tjusigare sorti. Vad är det jag säger? Jo, jag känner att jag gått hela varvet runt i min egen trädgård och här på Den Motsträviga - ni skulle bara få behöva se samma gamla plantor igen, och höra samma tugg repeterat - hur kul är det? 


Men, jag försvinner inte från bloggvärlden – också jag "återuppstår" på min nya blogg, som jag kallar utanpunkt. Det blir en bredare berättarblogg med funderingar runt skrivande, en smula kulturtänk, några existensiella krumsprång, tillsammans med nedtecknade upplevelser och ögonblicksbilder, kanske man kan kalla det resekåseri. Och, eftersom en trädgård är den mest kontemplativa och kulturella plats jag kan tänka mig, kan ni nog lugnt räkna med att det blir en och annan sådan på nya bloggen också.

Jag hoppas förstås på att få se er alla i mitt nya hörn av bloggvärlden. Men till er som väljer att inte följa mig dit vill jag utbrista ett stort tack för den här tiden, er värme, de sköna tillropen och de sympatiska kommentarerna. Jag kommer kika in till er emellanåt också, som vanligt, förstås. Till er andra, som vill hänga med - vad kul det ska bli att återse er på en ny plats i cyberrymden! En naturlig fortsättning, utan punkt

For my English readers, I thank you all for this time, now that I have decided to let this garden blog quietly doze off. Thank you all for your warm comments and friendship!

16 comments:

Glädjekällan said...

Pånyttfödelsen får jag följa, är nyfiken av mig, men framförallt tycker jag om ditt skrivande. Hur du vänder, vrider på orden och får ihop ljuvliga texter.
Trevlig helg
Birgitta

Lillebeth said...

Så var det då officiellt. Jag säger det här också: jag har verkligen uppskattat din trädgårdsblogg för både bilder och texter och jag tror att ett varv till med dig inte hade varit det minsta tråkigt. Jag är till och med säker på det. Men samtidigt - jag fattar. Det ska bli spännande och inspirerande (det är jag också säker på) att följa med dig över till utanpunkt. Ha en underskön helg, kära du!

Gela said...

Hej jag följer genast med. Lägger till dig under mina utrikiska bloggar. Roligt att inspireras från bortistan.Ha en fin fin helg/Gela

Arboarkticum said...

Eftersom vi inte klarar oss utan en lagom dos av Camellias tankar, texter och humor följer vi mer än gladeligen med till nästa anhalt. Snygg sorti - ännu snyggare pånyttfödelse!

Trädgårdsmakare Hillevissan said...

Tänk att vi kan "återuppfinna" oss själva varenda eviga sekund om vi vill... synd om dom som inte känner den friheten och möjligheten i sig själva.
Lycka till med uppstarten där!
H.

Camillas Foto said...

Det låter ju spännande, jag fortsätter att följa dig.
Ha en skön helg
Kram

NinaVästerplana said...

Såklart jag kommer lunkande efter.... Ska bli intressant o få vara med ett varv i en ny cirkel ;-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Nutty Gnome said...

I'm sad that the blog is finishing - I'll miss it. I hope that you'll still be around in blogland though!
Take care of yourself.
Hugs, Nutty

Tant Grön said...

Hej, jag kommer att sakna Den motsträviga.
Men det är väl bara att gilla läget, och hänga med dig i svängarna...
Och fortsätta se fram mot dina texter, fast under en annan titel.

Men du måste lova att fortsätta publicera dina fantastiska växtbilder!

Irene said...

Tack och hej - och på återseende!

Ruben said...

Nej, stopp och belägg! Du får gärna ta en runda till (såsom vi andra). Vi tröttnar ALDRIG!!!
/Ruben

Katarina said...

Var sak har sin tid, kanske, och den nya skall bli spännande!
På återseende!

Anita said...

Så klart jag följer med dig till ditt nya hörn av bloggvärlden. Jag älskar dina blogginlägg, hur du sätter ihop orden till en njutbar läsupplevelse. Att följa dina kåserier kommer att bli ett nöje.

En blogg behöver inte vara renodlad i en riktning, den kan ju faktiskt vara mångodlad. Min är ju inriktad mot trädgård men kommer att fyllas ut med en hel del annat också. Även jag älskar att skriva och det är nog därför jag uppskattar ditt skrivande så mycket.

Jag hoppas också att du fortfarande tittar in i mitt lilla hörn av bloggvärlden. Jag kommer att länka till din nya blogg redan idag.

Ha en skön helg!
Anita

Anita said...

Hej Nilla. Jag har försökt att kommentera på din nya blogg men lyckas inte. Trots att jag är inloggad på wordpress så får jag bara upp ett felmeddelande som säger "you need to sign in". Tror du att du kan ändra så att man kan ange name/URL på samma sätt som i den här bloggen? Vill ju gärna lämna lite spår efter mig när jag är inne och läser. Har precis läst ditt härliga inlägg om Werup men lyckades som sagt inte kommentera.

NinaVästerplana said...

Jo... det var väl så jag tänkte lite.... + att de som är tillräckligt nyfikna faktiskt får chansen o hitta vidare till utanpunkt ;-)
Hoppas du har´t himla gôrgôtt
Nina

oumberligating said...

Kanske ingen vits, men jag försöker igen! (ler)
Vadå kanske "vän av ordning" undrar?
Jo, att "flörta" lite med de tuffa och ibland hårdnackade men underbara trädgårdbloggarna!
En härlig jordnära grupp människor som man inte kan lura in på sin blogg hur som helst, att sedan locka till en kommentar kan vara en omöjlighet!
Fast de gånger, det fungerat, så brukar ljuv musik uppstå och en härlig symbiös mellan klorofyll och galenskap uppstår!
Ibland får jag uppmuntrande kommentar typ "Tack, fin blogg, men inget för mig" eller "det var det fräckaste, fy, vet hut vilken hemsk blogg", ja, det är inte lät att vara människa inte, Kalla sig Vikingahövding på sin blogg och gilla växter och påta i jorden kanske en omöjlighet, men jag försöker förena det omöjliga!
Sitter idag och tittar och njuter av alla fina "växt/trädgårdbloggar" som finns, skriver en rad på en del som din, där jag riktigt känner doften av vår, liv och livsbejakande!
Ja, som sagt, en slags hälsning ifrån en som kallar sig Ulv Röde!
PS:Ibland när det är fest så äter jag tulpaner!